2016. május 23., hétfő

Lerántjuk magunkról a leplet



Kedves olvasó!


Eljött az ideje, hogy bemutassuk azokat az okokat, miért éreztük szükségét elindítani blogunkat. Nem túlzás azt állítani, honlapunk rövid idő alatt közbeszéd tárgyává vált katolikus körökben, olvasottságunk egyre nő (Mi a baj a jógával? c. cikkünket pl. több mint 60 ezren olvasták). Nagyon sokan örömmel fogadták, de voltak olyanok is, akik értetlenkedéssel, sőt, felháborodással kommentálták bejegyzéseinket.

Ez így is van rendjén, az igaz szó mindig megosztó. Nem kívánjuk szaporítani az olyan jellegű oldalak számát, melyek tulajdonképpen semmi újat nem mondanak. Ilyen téren az irányvonal, amit képviselünk, egyszersmind új, másrészt viszont nagyon is régi, ugyanis nem teszünk mást, mint az Egyház tanításait közöljük – viszont csakis azt, az eredeti és hamisítatlan formájában.






A katolikus dogmák tükrében mérlegelünk mindent, amit megjelentetünk. Egyesek szerint néhol „túl radikálisan” fogalmazunk, azonban jelen korunkban, ahol „minden relatív”, még az értékek is, éppen ezt a hangot kívánja meg tőlünk. Évek óta tapasztaljuk azokat a problémákat, melyek miatt szükségét éreztük annak, hogy életre hívjuk a Római Katolikus blogot.

Megfigyeléseink alapján két hatalmas belső problémával állnak szemben a katolikusok. Igen, mindig a belső problémák adnak aztán teret a kívülről jövő támadásoknak, amelyek aztán már csak tüneti problémák. Ahhoz, hogy azokat megszüntessük, először a saját fejünkben és lelkünkben kell rendet tennünk. Mióta Krisztus felépítette Péterre, kősziklájára Egyházát, tulajdonképpen folyamatosan támadásoknak van kitéve.






Meggyőződésünk szerint katolikus hitünknek két alapvető pilléren kell nyugodnia. E kettő pedig a szeretet és az igazság. Valljuk, torzulásmentesen csak úgy tud érvényesülni egyik vagy másik, ha ugyanolyan hangsúllyal esik latba mindkettő. Ha valaki csak és kizárólag az igazságot képviseli anélkül, hogy munkálkodna benne a szeretet, előbb-utóbb rideg formalizmussá fajul viselkedése, tulajdonképpen ezt nevezhetjük egyfajta új farizeusságnak is. Azonban ha valaki kizárólag a szeretet alapján ítél meg mindent, feltétel nélkül megbocsájt és befogad mindent és mindenkit, vét az igazságosság elve ellen. Ez nem valódi szeretet. Isten akarata nem más, minthogy valódi szeretet csak az igazságosság gyümölcse lehet.

Blogunk ennek szellemében működik, hűek vagyunk Jézus Krisztus tanításához, valljuk a Katolikus Egyház dogmáit, és ennek szellemében igyekszünk minden egyes írásunkkal minél több testvérünk szemét felnyitni, melynek végső soron egy a célja: hozzásegíteni őket az üdvösséghez. Lelkeket akarunk menteni!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

 Az „Egyházon kívül nincs üdvösség” dogmája azt jelenti, hogy a Katolikus Egyház abszolút módon szükséges az üdvösségre, vagyis minden egyes ember üdvözülésénél közvetlen szerepet játszik.








Az oldalon megjelenő hirdetésekből befolyó, - kattintás után járó - összeget  a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánljuk fel.

2 megjegyzés:

  1. A szentlélek megkülömbeztető kegyelmének vezetése segítse a blokkot most vagyunk a két pápa korszakában imádkozzunk XVI Benedek Pápáért

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm ezt az összefoglalót a blog "hivatásáról". Teljesen azonosulok minden szavával. Nagy szükség van ma egy korrekt, tiszta hangra.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Kukkants be egy apácazárdába! Több száz éve senki sem látta, mi van belül

Olyan dolgot osztunk meg veletek, ami Magyarországon eddig még sosem volt látható. Az alábbiakban több olyan videót közlünk, mely megal...

Népszerű bejegyzések