2016. május 12., csütörtök

Lemondásra szólították fel Ferenc pápát


A The Remnant Amerika legrégibb, 1967 óta működő hagyományos katolikus újságja, amely már nemcsak újság, hanem TV-t is működtet, nemzetközi túrákat és konferenciákat szervez, könyveket ad ki. 

Honlapja a világ egyik leggyakrabban látogatott honlapja. Az újság szerkesztői nyílt levelet fogalmaztak Ferenc pápának, melyben lemondásra szólítják fel.

Kérlek, mielőtt bármit is hozzászólnál a cikkhez, az egész levelet olvasd el elejétől a végéig (a Libellus-t is).


Az oldalon megjelenő hirdetésekből befolyó, - kattintások után járó  -összeget  a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánljuk fel.

23 megjegyzés:

  1. Civilben annyi lábat moshatna, amennyit akar.

    VálaszTörlés
  2. Szentségtörés vagy sem, de nekem a cikk végig olvasása alatt egyre többször az "Antikrisztus" név jutott az eszembe ...

    VálaszTörlés
  3. Antikrisztus?
    Ez nem vélelem, hanem valóság!

    VálaszTörlés
  4. Gondolatkísérlet: Zuhanó repülőn nincs ateista

    VálaszTörlés
  5. Áldás a kezdeményezésre :)

    VálaszTörlés
  6. Én nem méltó egy pápára nézva amit müvel eleve mégse klett volna öt választani a múltja miatt én a jó Istent kérem hogy azonnal tünjön el a pápai székből nem méltó az egyházhoz aki ilyet csinál undoritó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon egyetértek ! Ez egy Argentin származású Pápa, nem érdekli az Európai katolikus emberek felfogása és érzése! Mi az Európai katolikus egyház Isten hívői vagyunk,és nem mosunk egy migránsnak sem lábat!!! Ő pedig vonuljon vissza! Nekem nem Pápám!!!!!


      Törlés
    2. Valika, már ne is haragudj, de az nem szempont, hogy milyen származású, ez teljesen ellentétes a keresztény felfogással. Mellesleg a fehér dél-amerikaiak európai eredetűek, spanyolul beszélnek, csak szólok. De ha történetesen fekete lenne a pápa, az sem számítana, ha jó pápa lenne. Ami Ferencet illeti, szerintem sok mindenben igaza van, és vele értek egyet, a levél írója ellenében, viszont az például jogos, hogy az abortusszal többet foglalkozhatna. De azért a liberálisok hazug beállításával ellentétben NINCS arról szó, hogy az abortuszról szóló tanítás változott volna, egy indokolatlan, és idióta kánonjogi szabály változott, mely szerint eddig a "sima" papnak meg volt kötve a keze a gyónás szentségének kiszolgáltatása tekintetében, konkrétan ha nem volt a püspöktől külön engedélye az abortusz feloldozására, akkor láthatóan őszintén bűnbánó nőt sem oldozhatott csak úgy fel, szerintem meg ez volt ellentétes eddig a lényeggel, szerintem minden felszentelt pap őszinte bűnbánat esetén(Ez továbbra is feltétel, ez nem változott!) korlátozás nélkül adhasson feloldozást bárkinek, ha ez elé értelmetlen kánonjogi hülyeségeket gördítünk, akkor Isten kegyelme elé gördítünk ember által kitalált idióta akadályokat. Gumi óvszer: Én is a gumi óvszer mellett vagyok, és tudtommal annak tiltása nem is olyan dogma, mint az abortuszé. A házasságon kívüli szex, meg a gumi óvszer két külön dolog, az pl. fel sem merült a levélírókban, hogy mi van, ha valaki hűséges, szentségi házasságban használ három gyerek után gumi óvszert?! Protestánsok: Hát én meg igenis örülök az ökumenizmusnak, nekem a kedvenc eseményem, amikor a történelmi egyházak papjai, lelkészei, egy másik történelmi egyház templomában hirdetnek igét, pl. amikor a Kálvin téri református templomban egy katolikus pap, vagy fordítva.Ha a levélíróknak ez nem tetszik, joga van hozzá, nem fogok velük egyetérteni.Igen, VANNAK különbségek, adott esetben fontosak is, és a katolikusok ragaszkodjanak is ezekben a saját tanításukhoz, de azért a lényege a kereszténységnek azért mégiscsak közös szerintem. És ha protestánsokról beszélek, akkor természetesen a történelmi protestáns egyházakra értem, evangélikusokra, reformátusokra, nem a szektákra. És igen, vannak a protestáns egyházakon belül például abortuszpártiak, de erre nem az a válasz, hogy akkor a katolikusok ne közösködjenek a protestánsokkal, hanem hogy a protestánsok közösítsék ki maguk közül az abortuszpártiakat, de ez nem a katolikusok felelőssége, és nem a következetesen életpárti protestánsok hibája, ahogy a protestánsoknak meg nem felelősségük a papi pedofília a katolikus klérusban, és nem hibája a normális katolikus papoknak. A környezetszennyezés meg tényleg probléma, és ha egy pápa a jogos szükségleteinken felüli, mértéktelen fogyasztás ellen szólal fel, az igenis fontos.

      Törlés
    3. Ja, Ricsi vagyok.

      Törlés
  7. Úgy viselkedik mint aki tönkre akarja tenni a katolikus egyházat de ez nem fog menni ha kell az életünk árán is védelmezzük a hitünket.Amen

    VálaszTörlés
  8. Én nem méltó egy pápára nézva amit müvel eleve mégse klett volna öt választani a múltja miatt én a jó Istent kérem hogy azonnal tünjön el a pápai székből nem méltó az egyházhoz aki ilyet csinál undoritó

    VálaszTörlés
  9. Egy ideális egyháznak lehetne az ideális vezetője, ami a szeretetről és az elfogadásról szól. A harcoló, utálkozó, elítélő egyháznak ő túl jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahogy így.

      Törlés
    2. Egyetértek ! A Szív szeretetének , irgalmasságának a szószólója , AZ ÉN PÁPÁM akit már régen vártam ! Számára a szeretet , az elfogadás , az irgalom a lényeg nem pedig a hideg , könyörtelen sokszor már-már embertelen egyházi törvények..Mivel Argentinából jött ismeri mit jelent az abszolút nyomor , az éhezés , a teljes kirekesztettség , a betegségek ,az emberek közötti óriási szociális különbségek . Friss levegőt hozott az egyházba , mimeg nem bírjuk elviselni ha kinyitják az ajtót , ablakot , hogy kapjunk végre friss levegőt annyi dohos , penészes , kegyetlen ,irgalmatlan évszázad után. találjunk rá Önmagunkra , igazi belső szabadságunkra ami nem a félelemre hanem a Jézusi szeretetre épül. Jézus irgalmas , kegyelmes , megbocsátó szerető Isten . nem kirekesztő , kizáró . nem bosszúálló . Számárea minden ember értékes. Ezt a tanítást követi Ferenc pápa is . Emberközeli pápa , nem az elérhetetlen magasságokban fellegekben él , az egyszerű emberek pápája , a béke nagykövete . Isten tartsa meg Őt még sokáig nekünk . Amellett , hogy pápa , emberséges EMBER , nyitott az emberek égető nagy problémáira , évszázados , feleletek nélkül hagyott kérdéseire , irgalmas , együttérző lelkületű , elfogadó ,embereket megértő , szeretetet , békét hírdető .Ez a levél olyan farizeusi hangnemben íródott , még a sötét középkori inkviziciót is képes lenne támogatni ha lehetősége nyílna rá ....Szeretem a pápánkat és nagyon sokan vagyunk hívő keresztények akik így érzünk ! Lépjünk ki már a FÉNYRE , szívjunk végre FRISS , ÉLTETŐ LEVEGŐT !

      Törlés
  10. Érvek - ellenérvek. Tetteiből sok mindennel én sem egyezek, de legyünk őszinték, a Katolikus Egyház-ra is ráfér némi tatarozás. Messze attól, hogy a legjobb Úton jár, de az Egyházi tanítások is elég észrevehetően eltérnek az Evangéliumi tanításoktól. Azzal egyezek, hogy így nem kellene folytatnia, attól már valóban jobb, ha lemond, de a cikk íróinak sem ártana meg, ha az Egyházi tanítások helyett néha a Szentírást olvasgatnák.

    VálaszTörlés
  11. A Katolikus Egyház hagyománya és gyakorlata a 2000 év alatt rengeteget változott. Ez azért van, mert egy élő egyház törvénye élő és dinamikus, nem leírt szabályok teszik igazzá, hanem Krisztus maga. Hozzá kell hűségesenk lenni és nem elvekhez. Ha a katolikus egyház, azaz a hívők és papok összessége valóban jól értené és élné az Evangéliumot, akkor nem fogyatkozna a hívők és papok száma, mert a megélt Örömhír vonzó. Nem ismerek Ferenc pápától egyetlen olyan megnyilatkozást sem, amely nem arra irányulna, hogy kezdjük jól érteni és megvalósítani az Örömhírt.
    A lemondásra felszólítók magukra vettek egy jogos kritikát, ami kiderül abból, hogy a szövegből számtalan helyen előbukkan a sértettség. Érdekes, hogy a hangozatott konzervatív alapállás nem akadályozza őket abban, hogy nekimenjenek az Egyház legősibb alapvetésének, a hierarchiának, vagy annak a hitnek, hogy ahogy Krisztus gondját viseli minden egyes embernek az üdv felé irányuló bukdácsolásában, ugyanúgy az egész egyházról gondoskodik, és a pápaválasztó püspökök megvalósítói a Szentlélek munkájának, akár tudatosan törekszenek erre, akár "politikai szempontok" vezetik őket.

    VálaszTörlés
  12. Összeszámoltam. Itt 1 (egy) hívő keresztény nyilatkozott meg.
    Takács Géza vagyok

    VálaszTörlés
  13. Kritizálni a legkönnyebb. Legyen jó "katolikus" és a politikából is úgy vegye ki a részét, ahogy a a hívek többségének megfelel. Nos, mindenkinek megfelelni nem lehet; vannak, kiknek számára végre az Egyház vissza térhet az eredetekhez, az apostoli úthoz, másoknak ez nem felel meg. Foglalkozik a Földünk jövőjével, persze ez sem tetszik mindenkinek. Hirdeti a keresztény szeretet a muszlimok irányába is, no ná, hogy ez egyeseknek szemet szúr. Lehet még sorolni, a cikk soraiból is kiérzik a sértettség, de vajon ez a sértettség jogot a cikk írójának ítélkezni a pápa tettei felett. Csak az dobjon rá követ, ki maga is bűntelen.

    VálaszTörlés
  14. XVI. Benedek a mi pápánk, hiába mondatták le...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igy igaz, egyetertek. A jo pasztor osszegyujti a juhait es nem a farkasok ele tereli.

      Törlés
  15. Ez a "pápa" pap-e,keresztény-e,mert hitrôl még beszélni nem hallottam,ellenben politikáról annál inkább....abból is inkább egy neoliberális politikushoz illôt...

    VálaszTörlés
  16. Már többször megírtam, hogy bizonyos köröknek nem tetszett VI. Benedek pápa, mert német ember! Egészségi állapotára hivatkozta kérte nyugdíjba helyezését(állítólag), de az állapota most sem romlott. Zavarta az említett kört németsége és egyéb, rendíthetetlen tartása! Olyan pápát kellett választani helyette, aki megfelel annak a bizonyos körnek! Most megvan!

    VálaszTörlés
  17. Keresztény pápának elsősorban a kereszténység fennmaradásáért kellene tennie,és a keresztények,és a kereszténység javát kéne szolgálnia !

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Kukkants be egy apácazárdába! Több száz éve senki sem látta, mi van belül

Olyan dolgot osztunk meg veletek, ami Magyarországon eddig még sosem volt látható. Az alábbiakban több olyan videót közlünk, mely megal...

Népszerű bejegyzések