2018. április 23., hétfő

Vállalj gyermeket! Legalább egyet. De inkább kettőt, hármat, négyet...

„Ha csak egyetlen tanácsot adhatnék a barátaimnak, ez lenne az: vállalj gyereket. Legalább egyet. De ha lehetséges, legyen két, három, négy gyereked.”
A gyerekek jobb emberré tesznek minket. Amit egy gyermek tesz veled, azt semmilyen más tapasztalat nem pótolhatja. Egy világ körüli utazás átalakít, a sikeres karrier előnyös, a függetlenség kellemes. Mégis, semmi nem változtat meg maradandóan annyira, mint egy gyermek.
Ne higgy annak a közkeletű nézetnek, hogy a gyerekvállalással a szegénység is együtt jár. 
A gyerekek hatására gazdaságilag tudatosabbá válsz, és kétszer is meggondolod a fogyasztási szokásaidat: A ruháidat innentől a Hádában vásárolod, és nem a Calvin Kleinban, mivel végül is ezek csak ruhák. És a tavalyi teniszcipőd, mely viszonylag új és kényelmes, még öt évig hordható. Végtére is más lesz a prioritás… Több akarattal és odaadással mész dolgozni, hisz egy apróság teljesen rád van utalva és ez jó szakemberré tesz egy olyan motivációval, amit semmilyen más helyzet nem tud megadni. A gyerekek érdekében képesek vagyunk legyőzni a határainkat.
Elkezdesz foglalkozni valami olyannal, amit a világért tehetsz. Te vagy a gyermeked példaképe, és ennél semmi sem nagyszerűbb. 
Egy gyermek évekkel meghosszabbítja az élettartamodat.
Elkezdesz hinni Istenben és megtanulsz imádkozni. A fiad első betegségénél szinte ösztönösen térdet hajtasz és kéred Istent, hogy nézzen rád.  Így tehát a gyermeked megtanít a hitre és a hálára úgy, ahogy semmilyen egyházi vezető sem tud megtanítani. Szembesülsz a rossz tulajdonságaiddal. A gyermekedből előbújik a kisördög, amikor a földre veti magát, hisztizik a bevásárlóközpontban, mert ő azokat a sütiket akarja. Úgy érzed, légszívesebben ordítanál. Agresszívnak, türelmetlennek látod magad. De aztán felismered, hogy egyedül szeretettel tudod nevelni magadat. Megtanulsz mély levegőt venni, lehajolni, a gyermeked felé nyúlni, és megpróbálsz az ő szemein keresztül tekinteni a helyzetre.
Egy gyermek jelenléte óvatosabbá is tesz. Attól kezdve sosem vezetsz biztonsági öv nélkül, mert tudod, hogy nem szabad idő előtt meghalnod. Ki vigyázna, ki nevelné föl és szeretgetné a gyermekeidet úgy, ahogy te teszed, ha te nem vagy ott mellette? A gyermeked miatt sokkal jobban fogsz ragaszkodni az életedhez.
Ha ezek az indítékok sem győztek meg, hogy gyermeket vállalj, gondolj a következőkre.
Legyen gyermeked azért, hogy azt a finom, pihe-puha babahajat szagolgathasd, hogy örömöt lelj a gyermeked ölelésében, hogy halld a neved (amely vagy „mama” vagy „papa” lesz), melyet egy vékonyka hang énekel.
Vállalj gyermeket, hogy öleléssel köszöntsenek, amikor hazaérsz, és érezhesd, hogy annak a csöppségnek te vagy a legfontosabb ember a világon. Legyen gyermeked azért, hogy lásd őket mosolyogni, ahogy te mosolyogsz, sétálni, ahogy az apád sétált, és hogy megértsd annak a szépségét, hogy egy részed halálod után is a Földön marad. Vállalj gyereket, hogy újra átéld a habfürdő örömét, a kutyával való játékot, a dinnyeevést úgy, hogy nem kell azon aggódni, hogy piszkos lesz-e a kezed (és a ruhád), miközben eszed.
Vállalj gyereket.
Az túl kevés, amit te fogsz tanítani. Legyen gyereked, csak mert neked annyi mindent kell még tanulnod.
Legyen gyereked, mert a világnak szüksége van a jobb énedre.

Alateia, 777 nyomán RómKat Blog






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Kukkants be egy apácazárdába! Több száz éve senki sem látta, mi van belül

Olyan dolgot osztunk meg veletek, ami Magyarországon eddig még sosem volt látható. Az alábbiakban több olyan videót közlünk, mely megal...

Népszerű bejegyzések