2016. szeptember 22., csütörtök

Tudta? A TCST az esetek 99 százalékában bűn

Sajnos sok helyen ezt a papok sem tudják...

Ahogyan azt egy korábbi cikkünkben írtuk, a TCST  ("természetes" családtervezés) használatához a hívők 99 százalékának nincs joga.

Hacsak nem vagy rákos, nem rombolta le egy tornádó a házad, és nem végez ki a kínai ávó az újabb gyerek miatt, nem használhatod a TCST-t. Az egyetlen módszer ilyenkor az önmegtartóztatás. Tehát nem naptáros trükközés, hanem teljes önmegtartóztatás. Mivel a XXI. században ez házastársak számára egy ágyban aludva majdnem lehetetlenség, a másik és szinte egyetlen opció, hogy elfogadjuk, hogy Isten annyi gyereket és akkor küld, amikor ő jónak látja.Az Egyház szerint a nemi aktus végcélja a gyermeknemzés. Ezt pedig nem szabad belőle tudatosan kizárni!


Elítélt tévedések listája (1679)


"9. Az olyan házassági cselekmény, amelyet egyedül az élvezet kedvéért gyakorolnak, mindenféle bűntől és megbocsátható gyengeségtől teljességgel mentes. " 
Boldog XI. Ince pápa, "A laxista erkölcsi tanítás tévedései", 1679. március 2. (Forrás: Heinrich Denzinger, Peter Hünermann: Hitvallások és az Egyház Tanítóhivatalának megnyilatkozásai A Magyar Katolikus Lexikon 'laxizmus' szócikke)

Olvasói megjegyzés:  Nyilván, ha TCST-zik valaki, akkor nem kíván időszakosan megtermékenyülni. Az pedig eléggé kifacsart érvelés, hogy hát ha Isten akarja, akkor is megtermékenyül... Ugyanis a TCST tudatos használat esetén 0,5%-os teherbeesést (minden 200. eset) eredményez... Ez pedig fogamzásgátlás, nem a "Jóistenke" gondviselésére való ájtatos(kodó) ráhagyatkozás, nem "vatikáni rulett"... Ne ámítsuk magunkat! Ez olyan érvelés, mintha azt mondanám, éhes vagyok, lopni fogok, de ha a "Jóistenke" gondviselése folytán találok egy elhagyott 200-ast, veszek egy lángost, nem fogok lopni...
Ahová Isten ad bárányt, ad legelőt is! Emeljük fel a fejünket és merjünk bátrak lenni!Külön kiemelendő, hogy valamilyen okból, a Humanae Vitae magyar változatai (az is, ami a Magyar Püspöki Kar oldalán, és ami a Vatikán oldalán szerepel) nem tartalmazzák az eredetiben fellelhető hivatkozásokat, melyek korábbi egyházi tanításokra utalnak vissza, ezért olybá tűnhet, mintha VI. Pál pápa új tanítással állt volna elő a XX. század derekán. A TCST helyes megítélésének szempontjából különösen jelentős a szintén kihagyott hivatkozás XII. Piusz írására, mellyel összhangban olvasva lehetetlenség volna a Humanae Vitae-t úgy felfogni, mint ami a TCST-t mindenkinek bármilyen körülmények között ajánlja.


A fenti cikket ajánlom minden jó szándékú, igazságkereső, és az isteni szeretetet teljesen megismerni szándékozó katolikus számára tanulmányozásra, megélésre és terjesztésre. Külön kiemelném, hogy ebben a kérdésben a lelkipásztorok között történő terjesztés is azon kevesek feladata lesz, akik ezt az agyonhallgatott katolikus tanítást felfogják. “Akinek füle van a hallásra, hallja meg!” 


Kapcsolódó cikkek:


Így mentsd meg a házasságod

Egy halálból visszatért orvos mesél a házasság szentségéről
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.