2016. szeptember 22., csütörtök

Tudta? A TCST az esetek 99 százalékában bűn

Sajnos sok helyen ezt a papok sem tudják...

Ahogyan azt egy korábbi cikkünkben írtuk, a TCST  ("természetes" családtervezés) használatához a hívők 99 százalékának nincs joga.

Hacsak nem vagy rákos, nem rombolta le egy tornádó a házad, és nem végez ki a kínai ávó az újabb gyerek miatt, nem használhatod a TCST-t. Az egyetlen módszer ilyenkor az önmegtartóztatás. Tehát nem naptáros trükközés, hanem teljes önmegtartóztatás. Mivel a XXI. században ez házastársak számára egy ágyban aludva majdnem lehetetlenség, a másik és szinte egyetlen opció, hogy elfogadjuk, hogy Isten annyi gyereket és akkor küld, amikor ő jónak látja.



Az Egyház szerint a nemi aktus végcélja a gyermeknemzés. Ezt pedig nem szabad belőle tudatosan kizárni!


Elítélt tévedések listája (1679)


"9. Az olyan házassági cselekmény, amelyet egyedül az élvezet kedvéért gyakorolnak, mindenféle bűntől és megbocsátható gyengeségtől teljességgel mentes. " 
Boldog XI. Ince pápa, "A laxista erkölcsi tanítás tévedései", 1679. március 2. (Forrás: Heinrich Denzinger, Peter Hünermann: Hitvallások és az Egyház Tanítóhivatalának megnyilatkozásai A Magyar Katolikus Lexikon 'laxizmus' szócikke)

Olvasói megjegyzés:  Nyilván, ha TCST-zik valaki, akkor nem kíván időszakosan megtermékenyülni. Az pedig eléggé kifacsart érvelés, hogy hát ha Isten akarja, akkor is megtermékenyül... Ugyanis a TCST tudatos használat esetén 0,5%-os teherbeesést (minden 200. eset) eredményez... Ez pedig fogamzásgátlás, nem a "Jóistenke" gondviselésére való ájtatos(kodó) ráhagyatkozás, nem "vatikáni rulett"... Ne ámítsuk magunkat! Ez olyan érvelés, mintha azt mondanám, éhes vagyok, lopni fogok, de ha a "Jóistenke" gondviselése folytán találok egy elhagyott 200-ast, veszek egy lángost, nem fogok lopni...




Ahová Isten ad bárányt, ad legelőt is! Emeljük fel a fejünket és merjünk bátrak lenni!



Külön kiemelendő, hogy valamilyen okból, a Humanae Vitae magyar változatai (az is, ami a Magyar Püspöki Kar oldalán, és ami a Vatikán oldalán szerepel) nem tartalmazzák az eredetiben fellelhető hivatkozásokat, melyek korábbi egyházi tanításokra utalnak vissza, ezért olybá tűnhet, mintha VI. Pál pápa új tanítással állt volna elő a XX. század derekán. A TCST helyes megítélésének szempontjából különösen jelentős a szintén kihagyott hivatkozás XII. Piusz írására, mellyel összhangban olvasva lehetetlenség volna a Humanae Vitae-t úgy felfogni, mint ami a TCST-t mindenkinek bármilyen körülmények között ajánlja.


A fenti cikket ajánlom minden jó szándékú, igazságkereső, és az isteni szeretetet teljesen megismerni szándékozó katolikus számára tanulmányozásra, megélésre és terjesztésre. Külön kiemelném, hogy ebben a kérdésben a lelkipásztorok között történő terjesztés is azon kevesek feladata lesz, akik ezt az agyonhallgatott katolikus tanítást felfogják. “Akinek füle van a hallásra, hallja meg!” 






Kapcsolódó cikkek:


Így mentsd meg a házasságod

Egy halálból visszatért orvos mesél a házasság szentségéről




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Kukkants be egy apácazárdába! Több száz éve senki sem látta, mi van belül

Olyan dolgot osztunk meg veletek, ami Magyarországon eddig még sosem volt látható. Az alábbiakban több olyan videót közlünk, mely megal...

Népszerű bejegyzések