2016. május 23., hétfő

Hogyan mentsünk lelkeket a Purgatóriumból?

Részlet a Nyolc Boldogság Katolikus Közösségben élő Emmanuelle nővér és Maria Simma (aki arról lett híres, hogy látogatják és segítségét kérik a tisztítótűzben szenvedő lelkek) beszélgetéséből.

Maria, melyek a leghatásosabb módszerek, hogy a lelkeket kiszabadítsuk a tisztítótűzből?
A mise: mert a misében Krisztus szeretetből nekünk adja önmagát. Krisztus odaajándékozása Istennek a legszebb felajánlás. A pap Isten képviselője, de a misében maga Isten adja oda és áldozza fel magát. A mise felajánlása az elhunytakért annyival hatásosabb, minél jobban tisztelte a szentmisét még életében az elhunyt, hogy mennyire imádkozott a miséken teljes szívéből, és résztvett-e hétközben is szentmisén szabadidejében. Aki így élt, azok számára a felajánlott szentmise óriási segítség. Ebben is azt aratjuk le, amit még életünkben vetettünk.
A tisztítótűzben szenvedő lelkek tisztán látják, hogy a temetésük napján valóban imádkozik-e értük valaki, vagy csak jelen vannak. A lelkek azt mondják, hogy a könnyek nem használnak, egyedül az ima segít nekik. Amiatt szoktak panaszkodni, mert az emberek úgy vesznek részt a temetésükön, hogy egyetlen imát sem mondanak el értük.
Az Ars-i plébánosnak van egy szép tanúságtétele a mise értékéről:
"Gyermekeim, egy jólelkű papot egyszer az a szomorúság érte, hogy elveszítette barátját, akit gyöngéden szeretett. Sokat imádkozott barátja lelkének nyugalmáért.
Egy napon Isten megmutatta neki, hogy a barátja a tisztítótűzben van, és borzalmasan szenved. A szent pap a lehető legnagyobb áldozatot akarta adni barátja mielőbbi üdvözüléséért, így a misén az Oltáriszentséget ajánlotta fel érte. Az átváltoztatás pillanatában kezébe vette az ostyát, és így szólt: "Szent és Örök Atya, csináljunk egy cserét; Önnél van barátom lelke a purgatóriumban, nálam pedig Fia szent Teste. Irgalmas, jó Atyám, engedje ki a barátomat, én pedig Önnek ajándékozom Fiát passiója és engedelmes kereszthalála minden érdemével együtt."
A jó pap kérése meghallgattatott. Amikor a magasba emelte az Oltáriszentséget, meglátta barátja dicsőségben ragyogó lelkét, amint felment a Mennyországba: Isten elfogadta a cserét.
Gyermekeim, ha ki akarunk szabadítani a purgatóriumból egy számunkra drága lelket, tegyünk ugyanígy. Ajánljuk fel az Atyának az Oltáriszentség által, szeretett Fiát, halála és kínszenvedése minden érdemével. Isten nem tudja majd visszautasítani a kérésünket."

A cikk folytatását elolvashatod ITT
Forrás: Sr.Emmanuel*Maria Simma:L’Étonnant secret des Ámes du Purgatoire, Edition des Béatitudes ( 8 Boldogság Katolikus Közösség)
Az oldalon megjelenő hirdetésekből befolyó, - kattintások után - járó összeget  a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánljuk fel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Kukkants be egy apácazárdába! Több száz éve senki sem látta, mi van belül

Olyan dolgot osztunk meg veletek, ami Magyarországon eddig még sosem volt látható. Az alábbiakban több olyan videót közlünk, mely megal...

Népszerű bejegyzések