2018. május 3., csütörtök

Így felelj, ha kérdeznek

Egy társaságban egy úr kijelentette, hogy ő semmiféle vallásban sem hisz, még pedig azért nem, mert annyiféle vallás van és ezek valamennyien ellenmondanak egymásnak. Erre egy jelenlevő úriember következőkép válaszolt: «Hasonlókép nagyon eltérők a vélemények a táplálkozást illetőleg is. Sokan csak a húsételt tartják táplálónak, mások viszont csak a növényi táplálékot tartják egészségesnek. Vannak, akik egészségi szempontból elengedhetetlennek tartják, hogy az ember hetenként egy napon böjtöljön; Kneipp plébános azt sürgeti, hogy étkezés közben ne igyunk stb. Szóval annyiféle vélemény van a táplálkozás helyes módjáró, hogy legokosabb, ha az ember egyáltalán nem táplálkozik.» Az illető elértette a talpraesett választ s bölcsen elhallgatott.
(Okos felelet c. írás, Rózsafüzér Királynéja. Képes havi folyóirat. A Rózsafüzértársulatok hivatalos lapja. Szerk.: P. Marton Bernát OP. M. O. P. XLVI. évfolyam, 1. szám, 1930. november. 335. old. Egyről-másról című rovat)

Kapcsolódó:

A szenteltvíz titokzatos ereje
A miseruhák és azok jelentései
Csodák sora!
Az abortusz gyilkosság! Minden abortusz.
Mi a baj a jógával?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Kukkants be egy apácazárdába! Több száz éve senki sem látta, mi van belül

Olyan dolgot osztunk meg veletek, ami Magyarországon eddig még sosem volt látható. Az alábbiakban több olyan videót közlünk, mely megal...

Népszerű bejegyzések