2018. január 23., kedd

A Nutella feltalálója a Lourdes-i Szűzanyának köszönte sikereit

Nemrég hunyt el Michele Ferrero.
1946-ban Olaszországban alapított cége világhírű termékei a Nutella, a Mon Cheri, a Kinder-tojás, a Ferrero Rocher, a Raffaello, a Fiesta és a Pocket Coffee.
A Ferrero-termékeket 53 országban forgalmazzák. A cégnek 34 ezer alkalmazottja, 20 gyára és 9 mezőgazdasági vállalkozása van. A cégalapítás 50. évfordulóján Michele Ferrero azt mondta: „A Ferrero sikerét a Lourdes-i Szűzanyának köszönhetjük, nélküle keveset tehetünk.A Ferrero épületeiben csakugyan a világon mindenütt megtalálható a kis Szűzanya-szobor.
Michele Ferrero Olaszország leggazdagabb embere volt; a Forbes Magazine 23.4 milliárd dollárra becsüli vagyonát. Mélyen hívő volt, kerülte a nagy nyilvánosságot. Cégvezetőjével együtt minden évben elzarándokolt Lourdes-ba, és alkalmazottainak is zarándoklatot szervezett a szentélyhez. A The Guardian 2011-ben közölt róla cikket: ebben leírták, hogy pl. a Ferrero Rocher-pralinét a Rocher de Massabielle nevű, sziklás falú lourdes-i barlang ihlette.
Aleteia, Christianae

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Kukkants be egy apácazárdába! Több száz éve senki sem látta, mi van belül

Olyan dolgot osztunk meg veletek, ami Magyarországon eddig még sosem volt látható. Az alábbiakban több olyan videót közlünk, mely megal...

Népszerű bejegyzések