2017. december 20., szerda

Egy bebörtönzött katolikus életvédő adventi leveleMary Wagnerről valószínűleg még soha nem hallott. Ez nem az Ön hibája, nem csak világszerte, de még saját hazájában is kevesen ismerik a kanadai életpárti aktivista kálváriáját. A fősodratú média ugyanis következetesen hallgat arról, hogy Kanadában jelenleg évekre le lehet ültetni valakit pusztán katolikus meggyőződése miatt. 
A 43 éves vallásos katolikus asszony először 2012-ben került börtönbe, mert 
egy abortuszklinikán, virágokkal és biztató, életre buzdító szórólapokkal felszerelkezve próbálta lebeszélni a magzatuk elhajtására várakozó nőket. 
Igen, tényleg ezért.

A bírósági eljárás bármelyik sztálinista rezsimnek is becsületére vált volna. A bíró hosszú és indulatos beszédben ítélte el az aktivista "bűneit", majd kereken kijelentette:
"Az ön Istenének, és önnek nincs igaza!"


A kurta, de határozott teológiai kinyilatkoztatás után az abortuszklinika rovására történt "károkozásért" a kiszabható legsúlyosabb büntetésre, hat hónap börtönre ítélte a szelíd arcú, koránál sokkal fiatalabbnak tűnő, tiszta tekintetű Mary Wagnert. Hogy igazán bolsevik ízű legyen a történet:
ennél még az ügyész is enyhébb szankciót kért. A mártír asszony azonban hajthatatlan maradt, és ahogy szabadult, több katolikus atyával és nővérrel együtt máris újabb babamentő akciókba fogott, amelyeknek rendszerint ugyanaz lett a vége: letartóztatás és elítélés. Eddig összesen 
négy évet és nyolc hónapot töltött ártatlanul rács mögött.


A táblákon lévő feliratok: "Mielőtt anyád méhében megformáltalak, már ismertelek" Isten. - Imádkozz az abortusz megszűnéséért!"
Egyetlen alkalommal sem lépett fel erőszakosan, pusztán csak életpárti tájékoztató anyagokat akart átadni az abortuszra készülő kismamáknak, melyek támogató katolikus anyaotthonok elérhetőségeit, és konkrét anyagi segítségnyújtást a kisbaba felneveléséhez  tartalmaztak. Ilyenkor mindig vitt magával rózsákat is, így a virág mára békés ellenállásának jelképe lett. 
Bebörtönzése után sokezer Maryt támogató levél érkezett a börtönbe, és a Heródes-szívű bíróhoz, melyek közül sok olyan asszony levele volt, akik abortuszt követtek el, de tettüket mélységesen megbánták, és kívánták, bárcsak a végzetes napon, mikor az abortuszklinika gyilkos folyosójára léptek, lett volna mellettük egy olyan asszony, mint Mary Wagner, aki reményadásával és konkrét segítségnyújtásával lebeszéli őket a szürnyű tettről.


A katolikusok iránt gyűlölettel telt, gyilkoslelkű bírót azonban sajnos továbbra sem hatották meg ezek a levelek, sőt tudunk róla, hogy a Maryt máskor kísérő apácákat és atyákat is börtönbe zárták bizonyos időre.
A szinte élő szent asszonynak világszerte sok ezer tisztelője van, vallási és életpárti szervezetek küzdenek szabadságáért. A nagyrészt hívő katolikus Lengyelországban hősként tisztelik, életéről film is készült, tiszteletére még bélyeget is adott ki a lengyel posta. 
Legutóbb két héttel ezelőtt került börtönbe.
Ezúttal felajánlották neki, hogy az eljárás végéig szabadlábon védekezhet, ha esküt tesz rá: távol tartja magát a abortuszklinikáktól. Lelkiismereti okokra hivatkozva azonban ezt nem vállalta, így valószínűleg 
cellában tölti az idei karácsonyt. 
Imádkozzunk érte, és az abortusz betiltásáért Magyarországon és a világon!A postacím, ahová biztató levelet lehet küldeni Mary Wagnernek (ez a kanadai Milton város női börtönének postacíme, ahol a hős asszonyt fogvatartják):

Mary Wagner
Vanier Center for Women
655 Martin St., Milton
ON L9T 5E6


Mary a börtönből adventi üzenetet küldött támogatóinak, amelyben ezt írja:
(Magyarázatképpen: Az abortuszklinika, ahol december 8-án letartóztatták, közvetlenül a Borromei Szent Károly katolikus templom mellett található.)
Kedves Testvéreim és Nővéreim Krisztusban, a Mi Életünkben!
A reggel 8 órás szentmisére érkeztünk a Borromei Szent Károlyhoz, én pedig egyetlen fényt láttam az épületnek azon az oldalán, ahol a gyermekeket megölik. A gyilkolóhely egyik szobájából szűrődött ki. Tőlem balra volt a gyilkolóhely, tőlem jobbra pedig a templom, ahol imádkozunk, és ahol Jézust őrzik. Kívül egy életnagyságú Betlehem, a gyermek Jézusra várva - a Testté lett Ige szimbólumára, Aki ott van közöttünk a templomban, és ott van a legkisebb emberi lények között is. Isten szava jut eszembe (...): "Életet és halált, áldást és átkot tártam a szemetek elé. Válaszd hát az életet, hogy te is, utódaid is életben maradjatok, szeresd az Urat, a te Istenedet, hallgass a szavára és ragaszkodj hozzá. Mert az Úr a te életed..." (MTörv 30,19-20.) Később, amikor a rendőrség megérkezett, kértük őket, hogy segítsenek megvédeni a gyermekeket... Elvittek minket, és amikor megkérdeztem kettejüket, hogy mi történne, ha elengednének, azt mondták, eljárás alá vonnák őket "kötelességszegésért". Imádkozzunk, hogy Isten valamennyi gyermeke megértse, hogy az elsődleges kötelességünk a Mi Mesterünk. Mi vagyunk a szolgái. Ne érjenek kötelességszegésen minket Ővele szemben. Az Úr vezessen minket bűnbánatra.
 Veletek az imádságban,
Mary
 Ahír, Katolikus Válasz nyomán RómKat Blog

A RómKat Blog megjegyzése: "A kereszténység akkor a legmagasztosabb, mikor a világ gyűlöli" (Szent Ignác)

Kapcsolódó:

Interjú: egy új magyar életvédő csoport hihetetlen munkájáról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.