2016. november 7., hétfő

Dobjam ki a fiam barátnőjét?


A mai naptól új rovatot indítunk, melyben olvasói levelekre válaszolnak tapasztalt lelkiatyák. Leveleiteket, kérdéseiteket Facebook-oldalunk "Üzenet" gombjára kattintva küldhetitek el.

Kedves atyám! 

A 20 esztendős fiam a minap mutatta be barátnőjét, akit nagyon szimpatikusnak találtunk. A probléma az, hogy a gyermekem az alábbi ötlettel állt elő: szeretné, ha a lány nálunk aludna. 

Bár fiunkat katolikus hitben neveltük, valahogy most mégsem akarja megérteni, ez miért rossz. Elbizonytalanodtunk, vajon a mai világban nem idejétmúlt-e megtiltani neki ezt. Tényleg akkora bűn lenne? 

Válaszát előre is köszönve,
Egy kétségbeesett anya




Idegen bűnök

Tapasztalatom szerint sok, ma élő katolikusnak alig van fogalma az úgynevezett "idegen bűnök" mibenlétéről. Pedig ha vannak sátáni bűnök, akkor ezek igazán azok. Sajnos hatásuk a családi életben is sűrűn megmutatkozik. 

Az idegen bűnben az a pokoli, hogy hogy magát a bűnt nem is a bűnös ember követi el: ő teljesen ártatlannak látszik. De mindent megtesz annak érdekében, hogy az a másik, akinek ez a gonosztett talán nem is jutna eszébe, a bűnt elkövesse. Legtöbbször nem kis botlásokról van szó, hanem nagyon is súlyos gonosztettekről.

Az idegen bűnt elkövetők fegyvertára szinte kimeríthetetlen. A Katolikus Lexikon ezeket sorolja fel: parancs, tanács, befolyásolás (manipulálás), egyetértés, tetszésnyilvánítás, részvét, hallgatás, meg nem akadályozás, fel nem fedés. A lelki tükrök szerint: másnak bűnre tanácsot adni, másnak bűnös dolgot parancsolni, vétekben mással egyetérteni, mást bűnre ingerelni, másnak bűnös cselekedetét dicsérni, másnak bűnét elhallgatni, másnak bűnét elnézni, mást bűnre segíteni, másnak bűnét oltalmazni.

Íme néhány  példa:


Magzatölés: a nő férje megparancsolja, hogy a gyereket meg kell ölni,jó barátnő helyesli, orvost is szerez, mindenki hazudik arról, hogy mi történt. A gyerek drogozik: mindenki fedezi, tudja, de hallgat. Ki törődik azzal, hogy a végén belehal? A nagylány - nagyfiú szeretőjét befogadják hálótársnak: mit számít, hogy leányuk testileg-lelkileg tönkremegy. Hányzor mondta nekem a harangozóm: ha a marha elkóborol, keresik, míg meg nem találják. Ha fiuk, leányuk még éjfélkor sincs otthon, nyugodtan alszanak. Tévét nézhet a gyerek, akármennyire szörnyű és erkölcstelen egy film. "A fiatalnak ki kell élnie magát, akkor lesz jó felnőtt belőle!" Ezek mind ördögi dolgok!

Az ördögi, támadó emberre fel kell készülni. Rengeteg testi-lelki gyilkos vesz körül minket. Nemcsak ember, hanem plakát, TV, könyv, rádió, honlap, és ki tudja még milyen alakot öltve. Nem szabad alkudozni! Örök életre, földi létre és vérre megy ez a játék!

Példaképül álljanak szentjeink. Az volt a döntő életükben, hogy Isten segítségével győztek a világ felett. Szent Benedek például elhagyta a római züllött ifjakat, remete lett. Amikor nagyon vágyakozott vissza, tövisbokorba hempergette a testét. Ma Európa védőszentje. A mai fiatalok is kezdenek böjtölni, virrasztani, gyalogos búcsút járni. Segítsen minket az Úr, hogy le tudjuk győzni a világot!

Szeretettel,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Kukkants be egy apácazárdába! Több száz éve senki sem látta, mi van belül

Olyan dolgot osztunk meg veletek, ami Magyarországon eddig még sosem volt látható. Az alábbiakban több olyan videót közlünk, mely megal...

Népszerű bejegyzések