2017. május 8., hétfő

Apáca lesz a mexikói szépségkirálynőből

“HA ISTEN HÍV, MINDENRŐL GONDOSKODNI FOG”

Esmeralda Solís Gonzáles egy fiatal mexikói nő, akit tavaly még városa szépségkirálynőjének koronáztak – mostanra pedig csatlakozott az Oltáriszentség Klarissza Misszionáriusai Kongregációhoz, amely egy missziós munkát végző női szerzetesrend. A rend többek között kórházakat, iskolákat tart fent és fiatalokkal foglalkozik világszerte.
A húszéves lány nem mindennapi története a Miss Mexico Facebook oldal egy posztjából indult majd végigturnézta az egész internetet. A katolikus családban nevelkedett Esmeralda elhagyva táplálkozásszakértői karrierjét jelenleg a kongregáció egyik kolostorában él, Cuernavacában, Morelos államban.
“Boldog voltam mindenemmel, amim volt, de ez a boldogság nem hasonlítható ahhoz, amelyet Isten helyezett el a szívemben.”
Hivatása, ahogy elmondta, mindig jelen volt az életében, mint egy “kis tüske”. Felismerte, hogy teret kell adnia a mindennapjaiban annak, hogy megtudja, mi Isten terve vele. A hivatástisztázás folyamatában voltak félelmei és kétségei is, de az Úr szeretete segített átlendülni minden kedvtelenségen.
Esmeralda azt üzeni a fiataloknak, hogy bármilyen hivatást is válasszanak, nehézségekkel fognak találkozni, “de ha mész és megfogod Isten kezét, mindig képes leszel megtenni a következő lépést”. Az ifjú novícia kiemelte, hogy “igaz, hogy az a valóság és látszólagos boldogság, amelyet a világ kínál, nagyon vonzó,  de arra kell szegezzük a tekintetünket, ami megmarad”.
“Nem szabad félned. Ha Isten hív, mindenről gondoskodni fog. Csupán annyit kell tenned, hogy békével, örömmel és bizalommal fogadod.”

777 

Ha téged is érdekel a szerzetesi hivatás, ezek a linkek érdekelhetnek:

Papok, hordjátok a reverendát!

A tiszta férfiúság


Az oldalon megjelenő hirdetésekből befolyó, - kattintások után - járó összeget  a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánljuk fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.