2016. augusztus 3., szerda

A muszlimok már a templomainkban vannak!


Amikor megtudtam, hogy muszlimok "együttérezve" megjelentek a katolikus templomokban, rossz érzés kerített hatalmába. Ez az érzés csak fokozódott, amikor olyanok osztották meg ezeket a híreket, akik egyébként is érzékenyek a témára. Azzal a megjegyzéssel, hogy lám vannak jó hírek is. Nos, számomra ez egyre kevésbé tűnik jó hírnek...

(Részlet egy olasz katolikus testvérünk beszámolójából)


Azért a katolikusokban valami eltörött a Pápa migráns-kérdésekben elfoglalt álláspontja kapcsán. Íme egy rövid bepillantás a pármai katolikus életérzésbe:

A templomokban vasárnap - július 31-én -  francia kezdeményezésre, olasz csatlakozással, vatikáni támogatással muszlimok ezrei ültek be a katolikus templomokba Franciaországban és Itáliában; eredendően a béke, a megbékélés szándékával. Valami eltörött.


Este későn mentem a misére,  abban a reményben, hogy olyan pappal találkozom, aki nem nyalja a világ fenekét. Ám a püspök, aki bíboros szeretne lenni, s a pap, aki meg püspök, már az asztalnál ültek. A polkorrektség nem működik, amit jól példáz, hogy a klérus minőségben és mennyiségben összeomlott.


Mi maradt volna a hitemből, ha vasárnap Piacenzában mentem volna misére, ahol az első sorokban ülő híveknek és nővéreknek fel kellett állniuk, s át kellett adniuk a helyüket a muszlimoknak. A muszlimoknak, akik tiszteletlenül kalapban jelentek meg a templomban.
Vagy Ventimigliában, ahol a pap kenyeret adott Allah követőinek, ami az Eucharisztia obszcén paródiája. Bariban az imám a templomban a Koránt énekelte, mintha visszatért volna az emír. 


Amikor a Pápa azt mondja, hogy a Korán a béke könyve, nem mond igazat. A Koránban írva vagyon, hogy a keresztényeknek meg kell térniük, vagy meg kell őket ölni.
Este nekem nem kellett választanom a hit és igazság között, de sok barátom felhagyott a templomba járással, s a hentesem sem tudja, hogy kinek higgyen.


Számos olasz katolikust megdöbbentett, hogy Krakkóban a Pápa egy szót sem szentelt a meggyilkolt francia pap emlékénekÁltalános vélekedés szerint a Pápa teológiai kérdésekben lehet tévedhetetlen, de a politikában naponta követ el súlyos, az egyház, Európa számára óriási károkat okozó tévedéseket. Európa egykori szellemi talapzata a szemünk előtt mállik szét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Kukkants be egy apácazárdába! Több száz éve senki sem látta, mi van belül

Olyan dolgot osztunk meg veletek, ami Magyarországon eddig még sosem volt látható. Az alábbiakban több olyan videót közlünk, mely megal...

Népszerű bejegyzések