2017. augusztus 22., kedd

Akarsz-e a magyar haza reménysége lenni?

Előlép egy nyúlánk magyar ifjú. Lehet vagy tizenhat éves. Homloka nyílt. Gerince acélos. Szeme töretlen fényű. Feje magasba szegzett. Végigmegy a padsorok között s mielőtt a képviselők felocsúdnának, már ott is áll a terem közepén. Mint sebre kiöntött enyhe balzsam, úgy árad az ifjú üde, tiszta hangja, mikor megnyitja ajkát a figyelő csendben: 



«Édes Magyar Hazám! Most szólásra mi következünk! Mi! Az a magyar ifjúság, amely a tépett zászló és füstölgő romok fölött a keresztény erkölcsből fogja kifakasztani az új életenergiák feltörését, nagy hitet s acélos akaratot. Mi, a magyar ifjúság, amelynek ereiben a tiszta élet tüze majd felgyújtja a második ezer év fáklyáját. Mi következünk szólásra, a magyar ifjúság, amelynek hótiszta homlokán újra felszivárványol majd a megalázott magyar becsület. Mi következünk szólásra, a magyar ifjúság, amelynek áldozatkész életéből lefoghatatlan lendülettel csap ég felé a magyar föltámadás húsvéti pírja! 

A mi vérünk nem elpocsékolt fiatal erő, hanem munkára paskoló eleven tűz-zuhatag. A mi munkaszeretetünk nem a régi kényelem többé, hanem a szebb jövendő kicsikarásának dacos harcosa. Tudni vágyó lelkünk majd sokat fog tanulni a hazáért. Acélos izmunk majd fog építeni. Törhetetlen akaratunk majd kicsikarja a történelemtől a második magyar ezer esztendőt, hogy ha múltunkban nincs is öröm, jövőnkben legyen remény! 


Mi ígérjük, édes jó uraim hogy ilyenek leszünk. Ilyen lesz a jövő magyar ifjúsága! És akkor, meglássák, munkánk nyomán virulni indulnak újra a szent magyar trikolór megfakult színei ...

Édes fiam! Akarsz-e ilyen kiművelt és jellemes magyar ifjúvá válni? Akarsz-e a magyar haza reménysége lenni? Olvasd el figyelmesen könyveimet és tartsd meg, amit bennük olvasol. Mert ilyen magyar ifjúságért, szegény magyar hazánk egyetlen reménységéért írtam azokat! 

Tóth Tihamér

A művelt ifjú - Ne igyál c. könyv ingyenesen letölthető INNEN.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Kukkants be egy apácazárdába! Több száz éve senki sem látta, mi van belül

Olyan dolgot osztunk meg veletek, ami Magyarországon eddig még sosem volt látható. Az alábbiakban több olyan videót közlünk, mely megal...

Népszerű bejegyzések