2018. október 18., csütörtök

Űzd el a farkasokat, Pásztor! +INGYEN LETÖLTHETŐ SZABADíTÓ KÖNYV


Mi, keresztények Istenben élünk. Pál apostol azt mondta az athénieknek: "Benne élünk, mozgunk és vagyunk" (ApCsel 17,28). Isten gondviselő szeretete vesz körül bennünket. Ez a szeretet megőrzi szívünket a rossztól, ezért nem szabad nyugtalannak lennünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mentesülünk a gonosz lélek támadásaitól. 

Ha bűnökkel vagy okkult cselekedetekkel teret adunk neki, akkor megkötöz bennünket egészen addig, amíg el nem hagyjuk a rosszat. A gonosztól való szabadulásról szól a szabadító – szeminárium. A gonosztól való szabadulás azért fontos, mert aki nem szabadul meg, az nemcsak rabságban él, hanem életének romlását is tapasztalja. Ez a romlás tönkre teszi a személyiséget, a hitet, a szeretetet, a kapcsolatokat, felborítja az erkölcsi értékrendet, és elszakít Istentől. 

Az ember nem élhet boldogan abban, ami beteggé teszi, ami szorongásokat idéz elő benne, és emberi kapcsolatait megrontja. Erről a sátáni munkáról sokat tudnának beszélni az ideg-és elmekórházak lakói. A szorongások, kényszerképzetek, súlyos depressziók valahol elkezdődtek. Valahol elindult egy folyamat, amely nem Jézustól való volt, hanem a gonosztól eredt, és folyamatosan pusztította az embert. Ezért fontos a gonosztól való szabadulás!



Már csírájában meg kell találnunk azokat a gyökereket, amelyek eltávolítanak Istentől és az egészséges személyiségtől. Ha megtaláltuk a gyökereket és megszabadultunk, akkor ezt tovább kell adnunk. Amit tanulunk, azért felelősek vagyunk. Segíteni kell azokon, akik bajba kerültek. Fel kell ismerni feladatunkat - ami az első keresztényeknél olyan természetes volt -, hogy a gonoszt elűzzük onnan, ahol tevékenysége megnyilvánul. Jézus hármas küldetést kapott az Atyától: Isten Országának hirdetését, a betegek gyógyítását, a gonosz lélektől való szabadítást. Mennybemenetele előtt ezt a hármas küldetést rábízta a benne hivőkre (Mk 16). Jézus azt akarja, hogy légy pásztora a körülötted élőknek!

A farkasok, amelyek fenyegetik Jézus bárányait, nagyon sokan vannak. Ezt Jézus előre látta. Azt mondta:"Úgy küldelek titeket, mint a juhokat a farkasok közé" (Mt 10,12). Ha a pásztor nem védi meg a juhokat, akkor a "farkas elragadja és szétkergeti őket" (Jn 10,12). A "farkas" szándéka a rombolás. Minden eszközt felhasznál arra, hogy az embereket beteggé, szeretetlenné, gyűlölködővé, reménytelenné, szorongóvá, keserűvé, bosszúállóvá, gyilkossá tegye. Ez a "farkas" a gonosz lélek, aki gyűlöli az embert. Minden kereszténynek fel kell vennie vele szemben a harcot. 

Jézus azért jött, hogy az embereket szabaddá tegye a gonosz rabságából és elvezessen az Atya országába. Jézus vezetésével fel lehet szabadulni a gonosz minden megkötözöttsége alól és le lehet győzni a gonosz minden támadását. Hisszük, hogy a mai korban is lehet evangéliumi életet élni. Hisszük, hogy a Szentlélek által ma is meg lehet tapasztalni Isten közelségét – ahogy az első keresztények megtapasztalták - és azt a bőséges életet, amit Jézus megígért. „Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen” (Jn 10,10).



Könyvemet testvéreim kérésére írtam meg. Sokan szerettek volna eljönni a szabadító szeminárium nyolc-hetes lelki gyakorlatára, de elfoglaltságaik miatt nem tudtak. Ezért kérték, hogy írjam le az előadásokat. Ebből született meg ez a munka-füzet, amiből könyv alakult. Hozzá kapcsoltam a Szentírás megfelelő részeit és az egyházatyák írásaiból néhány idézetet. Erősen támaszkodtam a forrásmunkákra, főleg MacNutt: "Szabadíts meg a gonosztól" című könyvére. 

Minden szabadító ima hirdeti, hogy Jézus az Isten Fia, akinek van hatalma szabaddá tenni, és új életet adni. Aki megtapasztalja a belső szabadság örömét, az tanúságot tesz arról hogy Jézus ma is él, és közel van hozzánk az Isten Országa! (Lk 10,3,9)

(Részlet Katona István atya Űzd el a farkasokat Pásztor! c. művéből)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Kukkants be egy apácazárdába! Több száz éve senki sem látta, mi van belül

Olyan dolgot osztunk meg veletek, ami Magyarországon eddig még sosem volt látható. Az alábbiakban több olyan videót közlünk, mely megal...

Népszerű bejegyzések